Szent László Görögkatolikus Gimnázium
és Technikum

E-napló Elérhetőség

Ápoló leszek ösztöndíj program

Foglalkozás vagy hivatás, a választás nem egyszerű

Érvek az ápolói szakma mellett

Ápolónak lenni nem csak egy foglalkozás. A benne lévők azt tartják, hogy az egyik legszebb, de a legnehezebb hivatás. Amellett, hogy az ápolók magabiztos szaktudásukkal az orvosok biztos segítői, a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegeknek és hozzátartozóiknak is támaszt nyújtanak. Összeszedtük azokat az érveket, amelyek az ápoló hivatás mellett szólnak.

Biztos szakmai tudás

A minőségi ápolási munka elképzelhetetlen magasan képzett, kvalifikált és hivatástudattal rendelkező szakdolgozói gárda nélkül. Az ápolók alkotják az egészségügyi dolgozók legnépesebb csoportját, kiemelt szerepet töltenek be a betegségek megelőzésében, a gyógykezelések és a rehabilitáció folyamatában. A szakápolóknak rendkívül sokrétű szaktudással kell rendelkezniük. Az ápolói szakma olyan tudást nyújt, amellyel minél magasabb szintű ápolói munka végezhető, például az otthoni betegápolás, diabetológia, geriátria, vagy foglalkozás-egészségügy területén.

Kedvezőbb elhelyezkedési lehetőségek

Magyarországon állandó hiány van a szakképzett ápolókból, így a képzés elvégzésével könnyen el tudsz helyezkedni. Ezzel a végzettséggel változatos munkalehetőségek várnak a kórházakban, klinikákon, szanatóriumokban és egyéb egészségügyi, illetve gondozási feladatot ellátó intézményekben. Magasabb szakmai végzettséggel könnyebben dolgozhatsz majd számodra megfelelő egészségügyi intézményben.

Érdeklődésnek megfelelő hivatás

Az ápolói szakma sokszínű, összetett. Te döntheted el, hogy hozzád melyik terület áll közel, hol szeretnéd kamatoztatni tudásodat. Vannak, akik szívesen foglalkoznak időskorú, súlyosan beteg emberekkel, mások inkább a rehabilitációval vagy egészségneveléssel, illetve vannak olyanok is, akik a pszichiátriai betegek ellátásában találják meg hivatásukat. Fontos, hogy mindenki olyan területen dolgozhasson, ahol a lehető legjobban tudja hasznosítani azt a tudást, amit a képzés során megszerzett.

Erkölcsi megbecsülés

Az ápoló folyamatos támaszt nyújt a betegnek és a hozzátartozóknak egyaránt. Mindennapi munkája során empátiával, bátorítással és türelemmel fordul embertársaihoz, akik bizalmukat és köszönetüket fejezik ki. A nehéz körülmények ellenére is szívesen végzi munkáját.

További információ IDE kattintva!